jueves, 14 de febrero de 2008

Eleccions al Col·legi de Fisioterapeutes

Periode electoral al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Aquest any hi ha dues candidatures y tenim, com passa en democràcies sanes, la opció d'un debat electoral. Hi ha competència, i això és bò. Tot i que, per molta competència que hi hagi, si els potencials votants no s'impliquen és com tenir un cotxe amb molt de potencial, pero sense gasolina.

A mi m'agradaria que els fisioterapeutes implicats tinguessin present la data i quins son els candidats. El col·legi ha enviat els correus corresponents, i ha publicat també a la pàgina web. La informació de que hi ha eleccions és accessible a aquell que desitja estar informat, pero parlant amb els companys et dones conte de que molts no saben res. Després, el discurs de sempre: "el col·legi no fa res", pero és que el col·legiat tampoc!

Tot i això, a mi m'hagués agradat que a la web del col·legi hi hagués la direcció web de les dues candidatures, per facilitar la cerca d'informació. També m'hagués agradat que es programessin debats amb els candidats tant a la seu com a totes les provincies. I, perquè no, a veure si ara que hi ha delegacions, de cares a les properes la gent que no és de Barcelona pot votar més facilment (possibilitat de muntar meses electorals a les diferents provincies?) Així, per les pròximes eleccions, el col·legiat no tindrà excusa.

A més, donar a conèixer una candidatura no és tan fàcil. Per la pròxima, el col·legi podría preparar bé el periode electoral. Tenim una publicació periòdica on es podríen entrevistar als candidats, on es podría deixar una pàgina a cada candidatura per exposar el seu programa... Coses que facilitessin la participació del col·legiat, que sentís que el col·legi és seu. Coses que dificultessin la frase: "El col·legi no fa res".

http://www.juntsperlafisioterapia.com/
http://www.fisiocanvi.com/

son les dues candidatures. Els primers, els "continuistes" i els segons, "pel canvi".

Fins ara he trobat a faltar la facilitat per participar des de Girona, també he trobat a faltar la falta de rigor de tot el colectiu i l'entitat que ens regula. A més de l'absència de rigor científic que típicament ens caracteritza tant al col·legi com al col·legiat. I per cert, allò que tot col·legiat en parla: una solució a la batalla interminable de l'intrusisme.

Sembla ser que tant uns com altres tenen ganes de solucionar aquests aspectes. Ja veurem el que passa els pròxims anys... Podrem els col·legiats estar al nivell de les magnífiques propostes de les candidatures? Estaran els candidats al nivell de les seves propostes?

Dijous 21 febrer a les 20:30 debat electoral a Girona. http://www.fisioterapeutes.cat/seccions/girona/noticies/noticia.asp?id=335

Tant de bo assistim el major nombre de gent.

1 comentario:

Anónimo dijo...

esto es muy interesANTE