lunes, 16 de febrero de 2009

De moment, ho tenim: Accès a revistes biomèdiques

El Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya ha tancat un contracte amb la Universitat de Girona perque els seus col·legiats puguin utilitzar la biblioteca. Molts dels col·legiats poden pensar "ah, sí. Ara es fa fisioteràpia, no?" Bé, de fet, la informació facilitada per la UdG i el col·legi no cita en cap moment la biblioteca de la escola de fisioteràpia Garbí (centre privat, adscrit a la UdG). Però de fet, tan si ens podem passejar per la biblioteca de l'escola en qüestió o no, hi ha quelcom que supera qualsevol espectativa presencial: L'accés als recursos digitals des de casa.

Hi ha un catàleg molt ampli de revistes biomèdiques al qual podem tenir accés, entre les que es troben la Manual Therapy (ja comentada), Physiotherapy, Physical Therapy in sport, Advances in physiotherapy... i altres també relacionades amb la nostra professió (temàtica de neurologia, biomecànica, fisiologia...).

Si us heu fixat, al títol d'aquesta entrada diu: "De moment, ho tenim". Bé, això és: De moment. El Col·legi ha contractat un servei per als seus col·legiats on de moment gaudeixen de l'accés als recursos digitals des de casa. Tot i això, el personal de la biblioteca va comentar que potser ens el retiraven (???). Espero que no passi, ja que donada la naturalesa demogràfica i geogràfica de les comarques de Girona, aquest és un dels serveis que més útils poden ser als col·legiats. Som molts els col·legiats que no vivim ni treballem a Girona ciutat, però que podem apropar-nos un dia a la biblioteca, donar-nos d'alta i accedir des de casa.

Per accedir des de casa, heu d'anar a la biblioteca un dia (Barri vell, Emili Grahit o Montilivi) amb el vostre carnet de col·legiat. Donar-vos d'alta com a usuaris i donar-vos d'alta a la biblioteca digital. Aprofiteu que val la pena.

No hay comentarios: